Covid 19 | Huisartsen MCNO

Actuele vragen over COVID 19

Mensen geboren in de opgeroepen jaren die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus, kunnen online een afspraak maken voor de boostervaccinatie: www.coronavaccinatieafspraak.nl

U kunt aan ons doorgeven als het u niet lukt om naar een vaccinatielocatie van de GGD te gaan. Wij melden u dan aan bij de GGD. Naar verwachting zal de GGD in het eerste kwartaal van 2022 de betreffende mensen thuis prikken. Huisartsen MCNO zelf prikken geen mensen thuis. 

Veel gestelde vragen

Wij hebben een aantal maatregelen genomen om het besmettingsrisico voor patiënten en ons personeel zo laag mogelijk te houden. Daarnaast hebben wij hierbij ook aandacht voor onze telefonische bereikbaarheid.

Aan de telefoon zal de doktersassistente uitvragen wat uw klachten zijn om zo te bepalen met welke urgentie u door de huisarts gezien moet worden. Zij zal hierbij ook navraag doen naar klachten die bij het coronavirus kunnen passen.

In het algemeen geldt: bij milde luchtwegklachten met/zonder koorts: blijf binnen, vermijdt contact met anderen en laat u testen. Het is niet nodig om contact met uw huisarts op te nemen.

Heeft u meer ernstige luchtwegklachten met ook benauwdheid of extreme vermoeidheid dan belt u ons.

Indien er wordt ingeschat dat uw klachten bij het coronavirus passen en u door een huisarts gezien moet worden, plannen wij in dat een huisarts bij u thuis komt. De arts zal dan beschermende kleding dragen.

Wilt u een bewijs van vaccinatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0800-1351. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft. Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@mcno.info, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

In de coronacheck-app kunt u uw vaccinatiebewijs direct updaten nadat u de boostervaccinatie heeft ontvangen.

Mocht u uw vaccinaties van ons ontvangen hebben en alsnog willen registreren in het gele vaccinatiepaspoort dan kunt u langskomen aan de balie hiervoor.

Het gele vaccinatiepaspoort heeft geen officiële status als het om de covid-vaccinaties gaat. U kunt ook uw vaccinatie/registratiekaartje zelf in het gele vaccinatiepaspoort plakken.

Landelijke informatie

Alle Nederlanders vanaf 12 jaar hebben de mogelijkheid gehad om een afspraak voor hun eerste COVID-19-vaccinatie te maken, via de huisarts of de GGD. Jongeren kunnen vanaf hun 12e verjaardag een vaccinatieafspraak bij de GGD maken. In de maand daarna ontvangen zij per post een officiële uitnodigingsbrief.

Boostervaccinatie

De boostervaccinatie is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Door de snelle verspreiding van de Omikron-variant, kunt u de extra prik 3 maanden na uw laatste vaccinatie krijgen.

Mensen die minimaal 3 maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gehad of besmet zijn geweest met het coronavirus, kunnen online een afspraak maken voor de boostervaccinatie (Coronavaccinatie-afspraak.nl).

De boostervaccinatie is een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gekregen.

U kunt niet zelf kiezen met welk vaccin u de boostervaccinatie krijgt.